Tuesday, November 30, 2010

Cikgu Shida VS Keenan Cahill

Salam..

Cakap psl Cikgu Shida ni..confirm memang ramai yang kenal..
Beliau merupakan seorang "guru contoh" yang terbaik kerana sering menyiarkan video beliau yang sungguh berkualiti,sehingga mampu mengalahkan Muvie "2 Alam"..opsss..
Setiap kali aku menonton video Cikgu Shida..aku langsung x pernah tengok sampai habis..pasal aku rasa kesian..serius..aku bukan sarkastik..

Meet Cikgu Shida..

Kan dia tu cikgu..x malu ka kalo murid murid di skolah tengok??kan budak budak skrg kecik besar semua ada fesbuk..terutamanya di bumi Malaysia ni..

Pastu ada lagi sorang budak..kesian betul aku tengok budak ni..umur dia skrg 15 tahun..tp disebabkan oleh satu penyakit ganjil ..dia seakan akan kelihatan seperti seorang kanak2 kecil..


Meet Keenan Cahill..
Seorang REMAJA yang popular di youtube..
xpernah tengok video dia??
pi link ni

Persamaan Beliau ngan Cikgu Shida ialah dorang 2 ni suka buat video Miming..
Ok..sebelum aku pi lebih lanjut..i just want to inform you guys..im not a HATER for both these two persons..
Cuma aku kurang setuju sebab peminat peminat dorang ni keep pushing Cikgu Shida ngan Keenan Cahill untuk buat Video baru..

You see, walaupun tengok jumlah views sampai beribu ribu atau berjuta juta..bukan semua yang tengok tu fans dorang..yang ramai tu aku rasa haters..and then lepas tengok video dorang ni..dorang spread ngan member member suruh tengok and then maki hamun and bodoh bodohkan dorang ni..and then video ni pun jadi VIRAL..kena spread habis habisan terutamanya Facebook..semua nak share...and makin banyak lagi la nak maki hamun dorang ni..

so, conclusionnya..aku rasa better suruh dorang stop..
Maybe ada yang cakap

"at least dorang berani buat video ni although dorang x bakat"
atau
"eleh..cakap orang..ko mampu buat ka apa yang dorang buat ni??"

Tapi seriously..cuba fikir betul2..tengok video dorang ni buat kita fikir yang dorang ni cuma memperbodohkan diri sendiri..confirm ada terlintas di fikiran..lain la kalau dorang ni betul betul pandai nyanyi..atau dorang tambah effect CGI..baru cool..

Tapi kalo budak ni aku x kisah langsung..sakit telinga dengar dia nyanyi..MUAHAHAHA


P/S: IM NOT A HATER

Peace bebeh


7 comments:

Fariq said...

btul2,,
sokong pe anda ckp,,,
diorg cm nak dpt pahale free je,,

afif aizad said...

tu la..sian plak tengok..asal tengok kat news feed..banyak betul video dorang ni..majority negative comments

sayang said...

tu la.. tapi teacher shida ni mcm degil je.. nak buat camna..

p/s: tak sokong sapa2

n@m@n said...

baru je buat post pasal 2 budak kacak kalahkan miming cikgu shida..hehe

4teen said...

aku lupa sda pasal cigu shida tu tp aku baca post ko nih teringat balik dia. aku tgk yg latest2 pny..aku rasa mcm menyampah pun ada jugak. pa jgk tujuan dy buat vid maher zain mcm tu tuh? astagh..tensi aku. dy mcm menghina oo. mybe tu bkn intention dy tp serius bikin aku panas. pantang ni kalo org buat main pasal agama. tu pndgn aku la. haiya sabar jak la. teda suda malu dy sbgai perempuan.

afif aizad said...

@Fatin aku ada nmpk satu post ni,yg mama dia kenal ngan cikgu shida ni..kononnya dia ada masalah mental lepas putus tunang..aku rasa tu la factor dia..haha

4teen said...

ahaha oo pulak..sian...tp perlukah smpai memalukan diri sndri. haduihh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails