Sunday, August 8, 2010

Nuffnang??


Tengok tajuk kat atas mesti dah tau...aku betul2 serius x brapa faham nuffnang ni..

Walaupun dah berblogging selama hmpir 2 tahun (tapi amat jaaaarang post),aku dah start skit2 paham tentang nuffnang ni..yg aku tau dia bg duit..

Tp selama aku berblogging(untuk suka2), aku mmg x expect duit masuk sbb aku post entry ni untuk kawan2 aku yg baca..bukan untuk semua rakyat malaysia p baca...

and then tetiba aku cek la site Nuffnang buat pertama kali sejak 4 bulan yg lalu...tiba2 aku tengok earning aku ada RM0.25..hahahahaha...gembiranya aku..hahahahahahahhaha!!


x sangka betul..tp aku x expect earning tu bertambah lagi..maklumlah..prinsip blogging aku untuk enjoy, bukan untuk profit..hehe

so sapa bleh terangkan aku dgn ayat yg mudah macam mana benda ni jadi..hahaha

P/S: saya noob psl nuffnang ni..aku tau dia based on click, tp x faham 100% sampai tahap mana click tu mampu menghasilkan 1 sen..maybe 100 click per 10cent ka..ntah la...tolong explain kalo sudi..hahaha

Peace bebeh

6 comments:

cik SHABAH said...

aah,sama la.cik shabah tak phm lgsg pasai nuff ni.and btw,tak berminat nak join bnda ni =)

afif aizad said...

hehehe..betui2...tp aku join je suma..x rugi kalo join..tp x harap balasan sangat aa..just nak hias blog ngan ads..ngeh3..

sayang said...

tahniah !!

nak 25 sen kat nuffnang pun susah wooo . tabik ah sape dapat rm50 witt witt

Dark Half said...

aku rasa pas korg baca post Cikgu Dahlia ni sure ramai akan ubah fikiran

aku pun honestly x kejar profit tapi rasa berbaloi bila karya free aku ada payback dgn sesuatu

Latest entry: Kalau Aku Bendul, Kau Apa? Bangang?

PEREKA CERITA said...

ok la 2...
bersyukur dgn apa yg ada..
nak duit byk main youthsay je la...

Fontonk said...

aku lagi nood. haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails