Thursday, December 2, 2010

Persepsi dunia dari sudut pandangan seorang budak mentah PART Deux

Salam..

Semalam aku x habis lagi taip pasal tajuk ni..
so here goes..

4) Makan Belalang dapat jadi Satria Baja Hitam






Ni semua salah kawan aku..time aku darjah 1..dia cakap yang dia try makan Belalang and then suddenly dia jadi KAMEN RIDER..

so aku ngan kawan kawan yang mendengar pun membuat muka teruja, mata bersinar ngan penuh harapan sambil berkata

"Wow..hebat hebat..best ka jadi Kamen Rider??"

Hari keesokannya..kawan kawan aku yang lain pun crita ngan aku..dorang pun try benda tu and then dorang pun jadi Kamen Rider..aku berasa sungguh kagum sekali ngan mereka ini..
So satu petang yang indah..aku pi belakang rumah tangkap belalang..and then setelah puas mencari..aku dapat seekor..aku nak makan and then suddenly..aku malas..aku rasa sian ngan belalang tu..
Keesokan hari aku pun cerita ngan kawan aku..

"Weyh,aku pun try semalam..aku pun jadi kamen rider bla bla bla.."

and semua kawan aku pun kagum


5) Mata pelajaran English merupakan bahasa alien





Yup..masa kecik aku slalu ingat Bahasa English ni bahasa alien..
Sebab dkt TV kalo Alien bercakap..dorang guna bahasa English..
Time darjah 1, aku selalu Blur ngan apa yang cikgu English tulis di depan
sebab ejaan dia pelik pelik..x sama ngan ejaan bahasa melayu..Masa kecik kecik dulu bapa aku slalu suruh baca kamus bergambar..kamus bergambar tu cuma dalam bahasa melayu ja..maybe sebab tu bagi aku bahasa English bahasa Alien..
Bila Cikgu English suruh buat karangan pendek pasal nama dan makan kegemaran..
aku pun tulis dkt buku

"bdhabsdk daskjdnkajs sdkasjdnkasjnd kjdkasjdnak"

Keesokan harinya aku kena marah


6) SWAN Easy bag merupakan bag yang teramatlah cool



Masa aku darjah 2, bapa aku belikan Beg Swan yang beroda tu..sebab dia sian ngan aku yang bawa beg sampai berkilo kilo..memang la..dulu masa kecik,semua buku teks aku bawa skali..
5 buku teks, 10 buku latihan..hehe
So time Bapa aku belikan Beg Swan tu..aku teramat la HAPPY..
Beg tu ada design Ultraman di blakang and then cuma tarik ja Beg tu pi skolah..x payah letak dkt badan..
aku rasa sungguh cool ibarat memiliki Iphone4, Pakai Spek RayBan Original ngan berkasut Adidas original..

Kalau lalu ngan kawan kawan, aku pun slalu cakap

"Ko x penat ka pakai beg camtu??tengok Beg aku..steady ja"
sambil membuat mimik wajah




P/S: banyak lagi..tapi malas aku nak type..mungkin to be continued lagi..haha

Peace bebeh

2 comments:

4teen said...

*gelak guling2* btw, aku pun mau2 kunu ada easybag tu. tp smpai skrg nda pnh dpt. n it's way not cool okehhh

afif aizad said...

hahaha..dulu jak maa aku ingat swan tu merupakan jenama beg yang cool..skrg pi klas pn x bawa beg..bw file ja

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails