Saturday, December 11, 2010

Komik Bosan

Adik bongsu aku tahun ni genap 10 tahun..
Memandangkan dia adik bongsu..
dia mendapat pelbagai kelebihan..
antaranya:

1) Enjoy ASTRO
2) Hampir setiap minggu dapat mainan baru
3) Ada facebook??
4) Lagi modern dari aku

dan banyak lagi la..
Tapi yang aku heran..
Beliau ada satu teknik yang amat berkesan untuk try pnjm laptop aku..
bukan aku tamak x mau bg pinjam..
Tp nnti dia obses betul ngam game..mana boleh..
aku dulu kecik kecik bosan gila time cuti..ASTRO xda..Internet xda..kena suruh study ja..
tp aku keluar rumah main ngan jiran jiran..
Adik bongsu aku plak enjoy Indoor ja..adess

so here goes


Aku slalu baring kalo online..sebab aku malas duduk..haha


So masa aku enjoy tengah "facebooking"..adik aku akan muncul perlahan lahan dekat pintu..dia akan baling bola kegemaran dia pegi bilik aku..


So dia akan pungut bola tu..lepas tu dia baling and then pungut lagi..


Dia akan terus menyambung kerja dia tu sampai la dia dapat pegi dekat ngan aku..


And then perlahan lahan dia akan toleh kepala dia pegi arah laptop aku..


Memandangkan aku amat enjoy skali "facebooking"..dia akan mengambil peluang ini untuk tampil lebih dekat ngan aku dan laptop aku..



And then perlahan lahan dia akan baring and then pi dekat aku..dia akan tengok ja aku "facebooking"..aku biar ja..



Lama kelamaan..perut aku mula berbunyi..aku mula rasa lapar..


Aku yang lapar ni pun terus bangun pastu pegi dapur..cari makanan untuk mengurangkan lapar..adik aku membiarkan aku jalan tanpa mengucapkan sebarang kata kata..


Masa aku chow pi dapur tu la adik aku ngan SUCCESSnya berjaya meminjam laptop aku..
lepas aku makan..aku tengok dia dah main facebook guna laptop aku..
tapi aku x marah..aku bagi la dia main..tp x boleh la lama lama..hehehe


P/S: Gambar ni buruk sebab aku buat guna paint..
P/S/S: Aku x pandai melukis

Peace bebeh

2 comments:

blur88 said...

nasib baik adik aku x gune trick nie...

Entri baru Belajar cara mendapatkan Buffered Earnings

Fariq said...

nasib baek aku dok dalam bilik kunci pintu,, kalo kuar pon aku dh letak don't disturb kat lappy tu.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails